Här sitter jag och tuggar på mina skorpor med för mycket smör på och undrar vad som hände i omgång 5.

Sunne - Hästen 0 - 8
Kumla - Skåre 2 - 3
Munkfors - Tranås 6 - 5

Västervik - Skövde 1-4

Att västervik inte spelat bra är ett faktum, men att dom har en bra målvakt är också ett faktum, Västervik har nämligen Fredrik Alcén som vaktar kassen!
Främst begåvad från Leksands J18 och J20 åren 02/04, därefter J20 superelit med Västerås, Falu, Bofors, Kiruna och nu närmast i Västervik, står han kan det bli svårt att göra mål.
Åter till matchen, perioderna slutade 0-0, 1-0, 0-4. (eftersom jag inte var på matchen så skriver jag från andra källor som även befann sig på matchen, påpeka gärna fel)
Skövde började sitt spel i 2:a period då dom även spelade riktigt bra, trots detta kunde Västervik göra ett sent 1-0 mål. Det var inget tvivel på att Skövde lärt sig från Munkfors matchen, det var mycket skott, men skotten var riktigt bra, så som skotten ska vara.
Skövde tryckte till direkt i 3de period och kunde göra enkelt, 1-1, 1-2, 1-3 och 1-4
30 sekunder in i 3de kunde Filip "Holly" Hollström trycka in kvitteringen, ass Alexander Sundqvist, Martin Ericsson. Sex minuter senare kunde Markus Molin trycka in sin första för säsongen, den har vi väntat på ;) Holly och Molin skulle återigen göra mål och gjorde varsitt till i 3de perioden och fastställde 4-1 seger till Skövde.

Nu närmast väntar bois hemma, en match med många frågetecken, Skövde? Mariestad? Publiken? Ja, jag vet inte, men jag kallar det derby!!!

Mariestad - Mjölby 4-3

Vad gjorde bois? och vad gjorde Mjölby?

Mjölby gjorde både 1-0 och 2-0, sen i början av 2a perioden fick Mariestad chansen att reducera till 1-2, sent i 2a trycka Mjölby in 1-3.
Bois började 3de bäst, och gjorde 2-3 och 3-3, det hela skulle avgöras på övertid, då avgjorde gamle Skövde spelaren Filip Thörnqvist för Mariestad, 4-3 till bois, har bois en svacka? hade Mjölby en bra match?
Mjölby kanske är bättre än visat, vi är ju trots allt i början av säsongen!

Sunne - Hästen 0-8

Skotten 35-31 och resultatet 0-8!? jaja, Hästen har inte visat att dom är ett lag ännu, men, att dom kunde göra mål mot Sunne märktes, till min förvåning. Sunne kunde iaf inte stå imot Hästen som körde över dom på bortaplan och bevisade att dom kan göra mål.

Kumla - Skåre 2-3

Skåre avgjorde på powerplay, dom låg under med 2-1 men kunde göra både 2-2 och 2-3 i powerplay!
Mycket utvisningar i andra och inte mycket alls som hände i 3de, Skåre avgjorde på övertid i PP, bra jobbat!

Munkfors - Tranås 6-5

Mycket övertids matcher, denna slutade också på en övetids vinst till Munkfors.
26 utvisningsminuter för Tranås ändå kunde Munkfors endast fastställa 1 PP mål.