Snart dax...!

Laddar upp inför matchen ikväll, med en massa host medicin!!!

Jag har ju legat lite sjuk till och från sen i fredags, men nu är allt mycket bättre, endast halsen som är jobbig och inte riktigt återställd! Hoppas att jag kan prestera 100% i alla lägen!!

Nu måste jag dricka upp mitt kaffe för Bech väntar på mig, iväg och shoppa lite (manligt) :)


Matchstart 18:30 ikväll! Ses där //Wallin


Skövde Saints - Tranås Angels, 16/6-10

Skövde Saints tog en härlig seger på hemmaplan mot Tranås när lagen möttes på onsdagskvällen. Det krävdes 10 innings innan matchen avgjordes, 11-10 i Skövdes fördel.


 

Säsongens första kvällsmatch blev en riktig nagelbitare som inte var över förrän efter 3,5 timmes spel. Tranås Angels kom till spel med ett ungt lag som har juniorsammandrag kommande helg. Detta gjorde att Tranås ledare körde hårt med pitch counts för pitchers - och därmed även körde hårt med protokollföraren som noterade inte mindre än 33 byten för Tranås, varav nio pitcherbyten (rekord?).

Skövde tog ledningen med 4-1 efter två innings, och fram till den femte inningen såg det ut att bli en snabb och välspelad match. Men där fick Tranås fram magin i slagträna och såg fem hits (och föralldel två walks) förvandlas till sex poäng och vips hade Tranås kommandot i matchen. Skövde kröp något närmare, men det skulle krävas en fyrapoängsinning i åttonde inningen för att matchen skulle jämna till sig (så långt ledde Tranås med 10-9). I botten av nionde inningen kvitterade Skövde och man hade även läge att avgöra matchen med två löpare på bas och endast en bränd. Men en double play och en strikeout gjorde att matchen gick till extra innings.

Där var Skövde kallast och skickade in John Thoong som pinch hitter. Johns mål var att lägga ner en bunt men istället fick han en hit by pitch på hjälmen. En stolen base och en balk senare var Thoong på tredje bas och kunde sedan springa hem på Mattias Erikssons välplacerade suicide squeeze bunt som Tranås inte kunde hantera.

En viktig seger för Skövde som säkrade en plats i Kvalserien i juli.

 

Michael Andersson startade för Skövde och pitchade bra innan han fick en dipp i femte inningen. Henrik Johansson avlöste på ett bra sätt, Anders Aronsson pitchade en inning innan Michael gjorde ett starkt inhopp till på kullen och tog hem segern.

Offensivt slog Henrik Johansson 5 för 5, Anders Aronsson noterades för en homerun, Jimmy Follin och Mattias Grimstoft hade två hits vardera.

Källa @ skovdesaints.com

Bilder från matchen (Kristian Pälviä)

Bilder från matchen (Magnus Hallqvist)


Kungsbacka Chiefs - Skövde Saints, 6/6-10

Eftersom minnet inte är pyrfärskt på mig så blir detta mitt enkla val.. Jag brukar skriva in matcherna dagen efter eller sent samma kväll, då minnet är laddat och då man som mest är inne i stimmet att förklara bäst!
Därför ska ni få all information från Skövde Saints hemsida, lite kort !!!

I och med de två segrarna är Saints hittills 6-2 i serien och på väg mot deltagande i Kvalserien under juli-augusti.

Match 1
Boxscore & statistik finner du här!

Den första matchen för dagen präglades av bra pitching och defensiv. Michael Andersson gick fem innings med sju strikeouts och Henrik Johansson stängde igen matchen med fem strikeouts på sina två innings.

Skövde tog fyra poäng i första inningen, då man radade upp fem hits och samtidigt gjorde Kungsbacka två errors som bidrog till poängraser. Sedan stannade poängtagandet av för resten av matchen men eftersom pitchingen och game-callingen av Skövdes duo Michael Andersson/Henrik Johansson fungerade så väl tillsammans med defensiven så var det aldrig någon större fara på taket.

Slutställning 5-1 i en snabb sjuinningsmatch (1,50).


Match 2
Boxscore & statistik finner du här!

Den andra matchen fick en helt annan karaktär. Benny Wallin startade för Skövde och fick bra offensiv support av lineupen. Skövde tog 13 poäng de två första inningarna på Kungsbackas starter Per Rhodin - eller rättare sagt på Kungsbackas defensiv som för dagen var osedvanligt skakig.

Totalt radade Skövdes slagmän upp 17 hits, varav 8 extrabase hits. Jimmy Follin, Benny Wallin och Henrik Johansson noterades för tre hits vardera.

Saints ledning var som mest 18-5 och det såg riktigt bra ut. Men i den fjärde inningen släppte Wallin ut Kungsbackas åttonde och nionde slagman på walks, vilket föranledde ett pitcherbyte.

Tyvärr lyckades inte Juha Ojajärvi stoppa blödningen utan noterades för en out och innan Jimmy Follin lyckats stoppa blödningen var ställningen 18-12. Men alla eventuella farhågor släppte efter ytterligare sju poäng i toppen av femte inningen, varav två på Jimmy Follins dubbel, innan Henrik Johansson gick in och stängde till matchen.

Slutställning 25-12.

 

Henrik Johansson glänste i slagningen i helgen och gick 5 för 8 med tre dubblar, en trippel, och sex inslagna poäng. Debut blev det i helgen för nye spelaren Ludvig Uppström, född 1990.


Källa @ Skovdesaints.com

Inbrott i Saints lokaler!

Det har varit inbrott återigen i spelar stugorna som vi äger, där har det försvunnit en väldans massa godis och dricka, slagträn till ett värde av 45 000!!!

Nu får man bara hoppas att något kan komma tillbaka på försäkringarna!!

Sjukt onödigt att göra något sånt här, förstår inte, det är liksom 3e gången i år!
Ne man blir bara så förbannad på sånt här, ska hålla det inom mig!

Eagle six out //Wallin

Problem!!

Ständiga problem med den där förbaskade datorn!!

Inlägg från (Kungsbacka - Skövde & Skövde Tranås) kommer att komma upp här, det finns även att läsa på
www.skovdesaints.com där kan ni hitta allt!


I morgon spelar vi sista matchen i serien för att sedan rikta in oss på elitseriekvalet som nu närmast väntar..
Förra onsdagen vann vi mot Tranås i övertid med 11-10 i 10e inningen!
Då lockar det väl att se andra mötet som kommer att gå av stapeln i morgon!

//Wallin


RSS 2.0