Skövde Saints - Tranås Angels, 16/6-10

Skövde Saints tog en härlig seger på hemmaplan mot Tranås när lagen möttes på onsdagskvällen. Det krävdes 10 innings innan matchen avgjordes, 11-10 i Skövdes fördel.


 

Säsongens första kvällsmatch blev en riktig nagelbitare som inte var över förrän efter 3,5 timmes spel. Tranås Angels kom till spel med ett ungt lag som har juniorsammandrag kommande helg. Detta gjorde att Tranås ledare körde hårt med pitch counts för pitchers - och därmed även körde hårt med protokollföraren som noterade inte mindre än 33 byten för Tranås, varav nio pitcherbyten (rekord?).

Skövde tog ledningen med 4-1 efter två innings, och fram till den femte inningen såg det ut att bli en snabb och välspelad match. Men där fick Tranås fram magin i slagträna och såg fem hits (och föralldel två walks) förvandlas till sex poäng och vips hade Tranås kommandot i matchen. Skövde kröp något närmare, men det skulle krävas en fyrapoängsinning i åttonde inningen för att matchen skulle jämna till sig (så långt ledde Tranås med 10-9). I botten av nionde inningen kvitterade Skövde och man hade även läge att avgöra matchen med två löpare på bas och endast en bränd. Men en double play och en strikeout gjorde att matchen gick till extra innings.

Där var Skövde kallast och skickade in John Thoong som pinch hitter. Johns mål var att lägga ner en bunt men istället fick han en hit by pitch på hjälmen. En stolen base och en balk senare var Thoong på tredje bas och kunde sedan springa hem på Mattias Erikssons välplacerade suicide squeeze bunt som Tranås inte kunde hantera.

En viktig seger för Skövde som säkrade en plats i Kvalserien i juli.

 

Michael Andersson startade för Skövde och pitchade bra innan han fick en dipp i femte inningen. Henrik Johansson avlöste på ett bra sätt, Anders Aronsson pitchade en inning innan Michael gjorde ett starkt inhopp till på kullen och tog hem segern.

Offensivt slog Henrik Johansson 5 för 5, Anders Aronsson noterades för en homerun, Jimmy Follin och Mattias Grimstoft hade två hits vardera.

Källa @ skovdesaints.com

Bilder från matchen (Kristian Pälviä)

Bilder från matchen (Magnus Hallqvist)


Kommentarer
Postat av: bech

skovdesaints.com / härlig seger för saints mot Tranås / ctrl+a / ctrl+c / wallin.blogg.se / ctrl+v. Va det så du gjorde för att få in texten på din sida? :P

2010-06-23 @ 00:08:43
Postat av: Wallin

Står ju klart och tydligt i inlägget innan :P



"Eftersom minnet inte är pyr färskt på mig så blir detta mitt enkla val.. Jag brukar skriva in matcherna dagen efter eller sent samma kväll, då minnet är laddat och då man som mest är inne i stimmet att förklara bäst!

Därför ska ni få all information från Skövde Saints hemsida!!!" Det hade du nog missat :)

2010-06-23 @ 00:12:11
URL: http://wallin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0